Следвайте ни

Съдът гледа мярката на Александрина от аферата с НОИ

viber icon

Пловдивският съд ще разгледа днес искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 63-годишната Александрина Георгиева.

Тя е работила в НОИ, след което напуска и отваря своя фирма за изготвяне на документи за пенсиониране. Набирала клиенти, на които не им стигат годините стаж и взимала от тях на ръка суми между 2 хил. и 16 хил. лв. След това не е внасяла сумите, а ги е присвоявала и е изготвяла документи за фалшив стаж, които е добавяла в досиетата им. Хората не са знаели, че участват в престъпна схема, смята прокуратурата.

Георгиева успяла да източи от държавата 3 млн. лв., съобщиха от прокуратурата. Това ставало чрез схема, разбита в понеделник при акция на Икономическа полиция и Районна прокуратура, за източване на фонд „Държавно обществено осигуряване” с фалшиви документи за стаж, въз основа на които са отпускани и завишавани пенсии.

Пенсионните досиета, в които е бил фалшифициран трудов стаж, а след това са били изнесени от НОИ, са открити в обща стаичка на блока,  в който живее Георгиева. Всички пенсионни преписки, за които през 2013 г. е установено, че са изчезнали от ТП на НОИ, са сред 169-те досиета, открити в блока на Александрина Георгиева.

Вестник "Марица" цяла година разследва случая и разказа потресаващи лични драми, резултат от изчезването на пенсионните преписки.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?