Следвайте ни

Осъдиха Фейсбук педофил, ето какво причини на 14-годишно момиче

viber icon

Пловдивският районен съд произнесе присъдата на фейбук педофил, който изнуди 14-годишна да му изпраща порнографски материали. Любителят на детската голота получи едно общо най-тежко наказание - условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок, което означава, че няма да влиза в затвора. Осъден е и да заплати глоба в размер на 5000 лева.

Педофилът призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание е определен след редуцирането с една трета.

Мъжът е създал женски потребителски профил в социалната мрежа „Фейсбук“ със снимка на младо момиче , който нарекъл „Qnita Marinova“. Посредством този профил той осъществил контакти с множество лица, най-вече млади момичета, едно от които все още ненавършило 14 години. 

Първоначално чатът между двамата бил опознавателен, като обвиняемият се представил за момиче на 16 години, но впоследствие разговора преминал и към сексуална тематика. Педофилът успял да убеди момичето да си направи гола снимка на горната част на тялото и да му я изпрати, което тя и направила. Впоследствие той станал по-настъпателен, искайки от свидетелката да направи още снимки и видеоклипове с порнографско съдържание и с нейно участие, като я заплашил, че ако не изпълни това негово желание, ще се свърже с нейните родители и приятели и ще им изпрати неприлични колажи с нейното лице. 

Силно притеснено от това обстоятелство, момичето направило поредица от снимки и клипове с порнографско съдържание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.                                         

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?