Следвайте ни

С бунт започва процесът за двойна смърт на пътя край с. Кадиево

viber icon

С мащабен протест ще започне днес делото за катастрофата с БМВ до село Кадиево през ноември, при която загинаха двама тийнейджъри - Тодор Бараков и Виктор Василев, а други двама бяха ранени.

Заседанието е насрочено за 9.30 часа. Час и половина по-рано обаче бащата на Тошко - Тодор Бараков, организира мирен протест пред Съдебната палата под наслов „Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!". Очаква се стотици да изразят недоволството си преди старта на делото. Много от участниците, включително почерненият баща, ще носят специално изработени за целта тениски с лика на Тошко и надпис "Искаме справедливост". 

При тежкия сблъсък в дърво шофьорът на колата ковчег Петър Маринашки оцеля. Въпреки особената тежест на случая - с две жертви, шофиране с почти 100 км/ч и под влияние на наркотици, той бе освободен с мярка „парична гаранция“ от 2000 лева, отнеха му и книжката. 

Родители и близки на загиналите момчета останаха недоволни от решението на съда, който го освободи под гаранция, и настояха да бъде задържан. От Върховна касационна и Апелативна прокуратура взеха разследването под специален надзор. На 13 май прокуратурата повдигна обвинение на Маринашки за причиняване на смърт на две лица по непредпазливост. 

Всички решения и събития оставиха безмълвен досега живеещия в Париж баща на загиналия Тодор Бараков.

Бащата на загиналия Тодор Бараков

"Считам, че всеки трябва да има активна позиция и да се бори за справедливост, водачите на МПС, които се дрогират и които причиняват смъртта на хиляди хора годишно по пътищата, да не се чувстват безнаказани, а да понесат строгостта на закона в пълния й обем. Множеството смъртни случаи на пътя са изключително сериозен проблем, за справянето с който е нужна усилена работа на всички граждани и институции“, смята Тодор Бараков.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Буратино

Буратино

22.06.2021 | 09:36

На този Петърчо сега му правят мечешка услуга. Ще бутнат тук-там - ще го измъкнат. Но вечер в тъмното бродят вълци, чакали и всякакви страховити същества.... Май по-добре да си лежи мирно в панделата за по-дълго време, че знае ли човек, какво може да му се случи навън?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?