Следвайте ни

Руснаците, обрали хипермаркет в Кючука, застават пред съда

viber icon

Руснаците Роман и Алексей, които обраха строителния хипермаркет „Мосю Бриколаж“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“  на 8 юни миналата година, се изправят пред съда. Старт на делото ще бъде даден в четвъртък. 

Припомняме, че крадците са действали като алпинисти. Изрязали дупки на покрива на магазина и оттам са се спуснали по въжета вътре. Успели да задигнат над 12 бона, след което се изнесли незабелязано, дори бз да задействат СОТ-а. 

По досъдебното производство е установено, че двамата задържани работели в руски фармацевтични фирми. Те нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи. Не са осъждани. 

Обирджиите алпинисти са задържани в град София, близо до адреса, където пребивавали,  при акция на служители на отдел „Криминална полиция“.

Алексей ще отговаря пред магистратите и за още едно прегрешение – на 24 юни показал на униформен фалшиви шофьорска книжка, по образец на Република Латвия,  и лична карта. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли какво представляват бездимните технологии за нагряване на тютюн?