46

Румънец омая пловдивчанка с "подаръци" за 8 март, отмъкна ѝ 8500 лв.

34-годишен румънец открадна 8500 лв. от апартамента на пловдивчанка. Сигналът за кражбата постъпил в полицията вчера. Жената се оплакала, че установила липсата на парите във вторник, когато изпратила непознат гост. Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език под предлог, че й подарява луксозен комплект тенджери по повод Международния ден на жената. Приятно изненадана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, заедно с обемистия кашон.

Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за транспорта, а тя му платила от плик, който извадила от определено място. Последвало искане от страна на госта и за чаша вода. През това време той взел всички пари от плика, след което си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, но повече не се върнал.

По случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия, а от преглед на видеокамери в района е засечена колата под наем, с която измамникът се придвижвал. В близост да адреса на потърпевшата той  е задържан, установена е самоличността му – румънски гражданин на 34 години. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, а откраднатата от него сума е иззета. По случая вече е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районната прокуратура на румънеца е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
я гаварю по руски язике

я гаварю по руски язике

09.03.2023 | 22:44

Молдовската мафия!

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?