71

Рокерът Иван Капитана опитал да се извини лично на блъснатата жена

Роекрът Иван Капитана е искал да се извини лично на пловдивчанката, която удари с колата си на заден ход. Това каза в съдебната зала неговият защитник адв. Орлин Търновалийски, предаде репортер на "Марица". По думите му, веднага след като е разбрал, че става въпрос за средна телесна повреда, той изразил желание да посети жената в болницата и да ѝ се извини човешки. В крайна сметка не бил допуснат. 

Адвокатът посочи, че случаят е преекспониран в медиите и подчерта, че по този начин обществеността се настройва неправилно. 

"Единственото, което утежнява положението му е високата алкохолна концентрация. За това няма извинение. Следва да бъде санкциониран за това", посочи адв. Търновалийски и настоя за по-лека мярка от "задържане под стража". Той помоли съдебния състав да не превръща мярката за неотклонение в едно предварително изтърпяване на наказание лишаване от свобода.

"Той си е взел поуката. Има малолетно дете, за което се грижи и издържа. Ще ви помоля да го оставите да продължи да извършва тази грижа. Какво ще спечели обществеността, ако той лежи няколко месеца в ареста?", запита адв. Търновалийски.

"Съжалявам за това, което съм направил, но не мога да върна времето назад", каза пред съда Иван Капитана и поиска по-лека мярка за неотклонение. 

Прокурор Галин Гавраилов определени като "екзотично" решението на Районния съд миналата седмица, с което рокерът бе освободен без мярка за неотклонение. "Пил е малко повече от стандартното - шест пъти над нормата. Качил се е на колата и е изминал почти целия град. Доказателствата са красноречиви Има показания както на пострадалата, така на съпругът й. На мястото на инцидента е имало множество други свидетели, които са били там. Доказателствата са достатъчни за актуалното обвинение. Безспорно е, че за това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода". Но щекотливият въпрос е да прецените има ли опасност от укриване или извършване на друго престъпление", посочи прокурор Гавраилов.

Обвинителят посочи, че Иван Капитана е имал общо четири сблъсъка със съдебната система. "Деянията му са свързани все с подобни прояви - хулигански, управление на МПС след употреба на алкохол. Демонстрира трайни нагласи, които ме карат да твърдя, че от гледна точна на обществената опасност е много интересен екземпляр. Тази импулсивност, която прозира през последните 20 години - тя е изиграла и роля и в сегашния момент, за да се стигне до шофиране с алкохол", посочи прокурор Гавраилов. 


В крайна сметка съставът на Окръжния съд наложи на Иван Капитана мярка "гаранция" в размер на 2000 лв. 


Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?