Следвайте ни

Родителите на прегазеното 5-годишно дете не винят медсестрата

viber icon

Родителите на загиналото 5-годишно момче в пловдивското село Ръжево Конаре не обвиняват медицинската сестра за трагедията. Още повече че тя е карала с нормална скорост и е направила всичко възможно да помогне - оказала е първа помощ, подала е сигнал. Това каза за "Марица" кметът на селото Димитър Гинов. 

Той посочи, че медицинската сестра вече е освободена от ареста и се е прибрала в дома си. Тя бе задържана за 24 часа след инцидента. "В селото е спокойно и няма напрежение", категоричен е Гинов. Той още веднъж посочи, че не става въпрос за местни хора, а за няколко семейства, които наемат къщи тук за сезонна работа. Оставят децата си на възрастни да ги гледат и се трудят на полето. Малчуганите обаче са безпризорни. Така се стигна и до неделния фатален инцидент.

"Не си спомням никога да се е случвала подобна трагедия на тази улица. Има улици, които са в пъти по-натоварени и ако ще се мисли за мерки за безопасност, то трябва да е за тях, а не за конкретната", каза Гинов, запитан дали инцидента ще провокира някакви наложителни действия за безопасността на пътищата в Ръжево Конаре. 

Припомням, че инцидентът стана в привечер в неделя. 69-годишна медицинска сестра блъсна 5-годишно момче, след което се опита да му помогне. Детето обаче издъхна на път за болницата. Полицията арестува шофьорката за 24 часа, а прокуратурата подхвана случая. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?