49
Следвайте ни

Рейсаджия, вадил тела до Кадиево: Няма да забравя отворените им очи!

viber icon

Никога няма да забравя отворените очи на момчетата, които вадих от смачканата кола. Това каза шофьорът на междуградски автобус Йордан Ангелов, който първи се озовал на мястото на зверското меле до Кадиево в началото на ноември миналата година. 


"Прибирах се към Пловдив от курс в Кричим. Нямаше пътници, бях празен. Видях, че на 200 метра след бензиностанцията има пушилка. Помислих, че се дисковат земеделски земи. Тогава се вдига такъв прах. Но като наближих, видях, че става въпрос за катастрофа. Шофьорът и двама-трима бяха при ударената кола. Задейства ръчната спирачка, слязох, видях, че колата пуши. Шофьорското място беше празно. Попитах кой е карал, едно момче каза "Аз". Той се опитваше да отвори предна дясна врата. Отворихме с други хора вратата, извадихме момчето и го сложихме на земята", разказа шофьорът. 

Той посочи, че след това двама мъже са се захванали да вадят друго момче." Кракът му беше заклещен отдолу. Повдигнахме крака и го извадиха от задна дясна врата. И него оставиха на земята. Попитах дали някой се е обадил на тел. 112. Хора казаха, че са звъннали. Аз имах курс, попитах дали мога да тръгвам. И тръгнах", спомня си Йордан, който тогава е бил зад волана на 55-местен рейс" Темза". Той посочи, че е нямало полиция и линейка, докато е бил на мястото. 
 
На въпрос дали помни в какво състояние са били момчетата от колата, той заяви, че са били в безсъзнание, някои от тях с отворени очи. "Никога няма да забравя това", посочи шофьорът. По думите му пътят е бил сух, асфалтът - чист, а видимостта - перфектна. 

Шофьорът бе първият разпитан на заседанието днес. Втори пред магистратите застана бащата на пострадалия Георги Недялков. По време на трагедията с двете момчета той е бил в Бургас на работа. Веднага се е върнал в Пловдив и е отишъл в болницата при сина си. По думите му Георги е бил зле заради счупено ребро. По-късно при опити на бащата да разговаря с него за трагедията, синът му се разстройвал и разплаквал всеки път. Бащата не бе доволен от въпросите, с които го засипваха, и се наложи на два пъти съдията по делото да го озаптява и да му разяснява какво трябва да прави като свидетел. 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ливанеца

Ливанеца

22.12.2021 | 07:25

Бащата да си гледа сина че как е тръгнал кара и се дрогира скоро и той ще убие някой (приятел)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?