46
Следвайте ни

Рейсаджия в Пловдив отърва глоба за маска, нямало пътници

viber icon

Шофьор на рейс от градския транспорт в Пловдив отърва глоба от 300 лв. за неносене на предпазна маска, научи "Марица". 

Мъжът бил седнал зад волана на автобус по линия 9. Проверяващи се качили от спирка на ул. "Димитър Ризов". Те видяли, че шофьорът не носи предпазна маска, покриваща носа и устата. По това време се возил един пътник, имало и кондуктор. Заради нарушаването на противоепидемичните мерки, инспекторите наложили глоба на рейсаджията в раззмер на 300 лв. Той обаче обжалвал в съда. Магистратите определили случая като "маловажен" и отменили санкцията. Аргументите за това били, че в рейса има шофьорска кабина, която изпълнява ролята на преграда между седналия зад волана и пътуващите. Второ, в автобуса по време на проверката е пътувал само един човек, който слязъл малко след проверката. 

"В автобуса по време на проверката е имало само един пътник, от което
следва да се направи извода, че обществените отношения са били принципно с по-ниска степен на застрашаване от обикновените случай, тъй като неносенето на маска застрашава от инфектиране в момент на близка среща на двама души, които не носят предпазни средства", се казва в мотивите на магистратите от пловдивския съд. Според тях, макар и в минимален размер според разпоредбите на здравния министър, глобата се явява неоснователно висока предвид извършеното нарушение и условията, при които е извършено. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тина

Тина

05.01.2022 | 17:38

Къде ги видяхте тези проверяващи? Като шестица от тотото е давидиш шофьор и кондуктор с ПРАВИЛНО ПОСТАВЕНА МАСКА. Да не говорим и, че голяма част от пътниците са с маски под носа. Доста са и тези без маски. Изобщо това се превърна в нещо нормално. В малко населено място ако те видят с маска те мислят за болен. Вчера в магазина са фаянс на бул. Мария Луиза срещу гробищата на вратата се кипреше голям надпис "Без сертификат до тук". Но, никой не ми поиска такъв, човек от персонала беше с маска под брадата, а двама клиенти изобщо без маска. За какво говорим?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?