49

Революция в кражбите! Нова джаджа отваря коли и апартаменти за секунди

Уредът струва между 250 и 300 лв. и се продава свободно

Пловдивските апаши продължават да се усъвършенстват. Колкото и различни фирми за сигурност да измислят нови заключалки, с код или без код, за входни врати и за коли, то лошите са винаги с крачка напред. От няколко месеца сред вещите в занаята вече се използва специално устройство, което нашумя в световен мащаб преди около година. Става въпрос за така наречения "флипер", пред който всяка една врата е безпомощна. Уредът се продава свободно из нета на цени между 250 и 300 лв. Инвестицията обаче се възвръща бързо, още след първия удар. Доставката на флипера трае между 2 седмици и месец, тъй като в България не се продава открито, като пристига с подробни указания как да разбиете всяка защита с няколко клика. Особеното при него е, че за повечето "операции" е нужно да се копира сигнал от оригиналното устройство. Ако апашът иска да открадне набелязана кола например, е достатъчно само да допре флипера до ключа. След това вече изпълнява същите функции и кражбата се превръща във фасулска игра. Това важи и за електронните ключалки на врати например - възможно е да разчете парола или пък да копира сигнала от отключващата пластика. 

По информация на "Марица" пловдивските апаши се снабдяват с тези устройства, като през последните месеци поръчките за устройството са се утроили. Това трябва да е знак към жителите на града и областта да бъдат в пъти по-внимателни и бдителни. Кражбата с това устройство става доста по-бързо, като ударът е факт за минута-две. По неофициална информация може да се пребори и с паролата на охранителна система, тип СОТ. 


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Притежател на Флипер

Притежател на Флипер

21.09.2022 | 09:32

Журналисти, отврат. Пълна лъжа е цялата статия. Нито вратите може да отключва, нито автомобили. За чиповете на входните врати трябва предварително да си копирал ключа. При автомобилите дори и при гаражните врати се използват Rolling Codes, които са различни всеки път, в случай че прихванете отключване на кола, то няма да сработи тъй като вече веднъж и изпратено към автомобила.

Отговори
2 0
Филибелия

Филибелия

20.09.2022 | 16:36

Щом "народната милиция" неможе да ни опази,да разрешат притежание на огнестрелно оръжие,да се пазим сами. А на тях-джандарите ,да им намалят заплатите. Неразкрит обир-200 лв по-малко този месец.

Отговори
11 1
Отьо

Отьо

19.09.2022 | 20:13

Мама ви д.ба гадно племе,къде сте тръгнали в чужди домове да влизате все едно сте оставили нещо.На такива само бой до припадък и Крумови закони! Прошляци долни наркомански да мрете в канафките! Боклуци!

Отговори
28 0
Ailqk

Ailqk

19.09.2022 | 17:30

Предопреждават ни да се пазим знаят че са се вдигнали поръчките на тия джаджи и никои нищо не прави страхотна държава си имаме..Еми след като се виждат поръчките на тия неща не им ги доставяйте..нямам думи тоя където е писал статията е на 100% от тия джебчии...

Отговори
30 2
Пловдивските апаши

Пловдивските апаши

19.09.2022 | 15:04

Да си крадат коли на спокойствие, само да внимават с машините за гласуване, те да не се срещнат с някоя КГБ горила. Резултатът от изборите вече е нагласен и манипулации не са позволени.

Отговори
44 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?