Следвайте ни

Ретро измама, нови жертви: Фалшиво злато за пари до Пловдив

viber icon

Фалшиво злато за пари пробутват измамници на пътя Пловдив-Пазарджик, алармират пловдивчани в социалните мрежи. Схемата датира от 90-те години, изпитана е и работи, като винаги има хванали се на въдицата. 

Група от ромски произход застава на главен път, отваря капака на колата, а сценарият е, че има голяма повреда. Започват да спират хора, за да им окажат помощ. казват, че возилото им се повредило и нямат никакви пари. Вадят "злато" и искат да разменят за някой лев. Когато жертвата падне в капана им, си тръгва по пътя, но малко след това осъзнава, че е жестоко измамена. В ръцете си държи не злато, а просто желязо, но вече е късно. Групичката измамници вече се е изпарила и се е закотвила на друго място за лов на следващите наивници. 

Потребителите в социалните мрежи споделят, че са виждали същите на пътя Поповица-Първомай, край Карлово, Габрово, в София и т.н.  Предупреждават останалите, че са много настоятелни и че след поредната измама просто изчезват и си избират друга дестинация. Някои пишат, че номерата на колата се сменят след голям удар. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

лимбо

лимбо

01.09.2021 | 16:55

Ами що не ги приберат превенционално.

Отговори
1 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.09.2021 | 13:35

Прастар номер от преди 25 години.Видиш ли такива на пътя,че те спират,излез от колата си, изпразни един пълнител,желателно е да бъде от автомат Калашников и за всеки случай за по-сигурно ги полей с една тубичка бензин.

Отговори
9 2
Демир Пасков

Демир Пасков

01.09.2021 | 13:20

Циганин никога не е работил, винаги тука има тука няма.

Отговори
8 2
Срамота

Срамота

01.09.2021 | 13:45

Как не работят кой мете улиците кой събира кофите за смет кои работят по строителствата та почти цял народ се изсели да работи по чужбините Цялата мръсна и тежка работа я вършат тези хора които така унижавате забравяте че във всяко стадо си има мърши но не трябва за всичко да е виновна черната овца СРАМОТА!!!!

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?