Следвайте ни

Реставратор на рояли се възхити от пловдивската полиция СНИМКИ

"Личи си когато човек работи отдадено, професионално и с желание за резултати", казва Тончев

viber icon

Бързото разкриване на престъпление и сърцатото отношение на униформените от Трето районно в града под тепетата към изпълнение на задълженията им събуди възхищение у пловдивчанин.  Това го провокира да напише благодарствено писмо към пловдивската полиция и нейния ръководител старши комисар Йордан Рогачев. 

На 23 март крадци проникват в работилницата за реставрация на пиана на Веселин Тончев на ул. „Дилянка“ в Пловдив. Апашите разбиват катинара на вратата, влизат в халето и отмъкват машини и  инструменти, които са важни за дейността на фирмата. Дори оставят отворено куфарчето с инструменти върху наскоро боядисан капак на лукзосен роял. Секунди след взломната кражба си плюят на петите и се изпаряват. 

„Служител ми се обади, че катинарът е разбит и че е намерил помещението отворено и претършувано. След като подадох сигнал на тел 112 за броени минути пристигна полицейски екип и криминалисти, снеха отпечатъци. След няколко дни ми се обадиха да ми кажат, че крадците са заловени и че откраднатите инструменти са намерени“, разказа пред „Марица“ реставраторът Веселин Тончев. 


Полицаите се задействали светкавично и съвсем скоро усилията им се увенчали с успех. Задържани за кражбата са двама мъже – на 28 и 33 години. Те се оказали криминално проявени и осъждани за идентични престъпления. Станало ясно и че са автори на още една кражба в Пловдив, станала отново през миналата седмица. Сега апашите са в ръцете на прокуратурата. 

„Даже не повярвах колко бързо се справиха полицаите. Много присърце си взеха работата момчетата от Трето районно. Личи си когато човек работи отдадено, професионално и с желание за резултати. Много негативно е мнението на хората за полицията, а това не трябва да е така. Трябва всеки да знае колко стойностни хора работят там“, коментира Тончев, който е възхитен от униформените. 

Ето и какво пише в благодарственото писмо: 


„Уважаеми господин Рогачев, 

Искам да изкажа възхищението си от бързата и компетентна реакция на служители от Трето РУ Пловдив, които разкриха извършителите на кражба от ремонтен цех на фирма „Рунитон“.  На 23 март, служител ми позвъни, за да каже, че е намерил помещението  ни на улица „Дилянка“ отворено и претършувано. След като подадох сигнал на тел 112 за броени минути пристигна полицейски екип  и криминалисти. Откраднати бяха специфични инструменти с които работим, а поръчването и възстановяването им щеше да отнеме време и да донесе загуба на и без това крехкия в условията на пандемия бизнес.  Само за броени дни Вашите служители откриха хората, които са извършили кражбата и ние отново спокойно ще можем да работим. 

Искам да благодаря на всички онези високо мотивирани хора на реда, които в последната година са ангажирани  и с нетипични  отговорности. Като жител на Пловдив, смея да твърдя, че в  нашия град  и във вашите редици, работят изключителни професионалисти – хора, които придават съдържание на думи като „Чест“, „Достойнство“ и „Дълг“

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

30.03.2021 | 10:50

Когато полицаите действат бързо и професионално, има резултати. Браво! Ей така трябва винаги. Когато полицаите си вършат съвестно работата, всички сме доволни!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?