Следвайте ни

Рестарт на делото за Жоро Плъха, разпитват 21 свидетели

viber icon

Днес в Окръжния съд стартират разпитите по делото срещу д-р Иван Димитров, който през март 2018 година гръмна с незаконно притежавания си пистолет влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов – Плъха.

Сагата започва отначало с разпит на всички свидетели, общо 21, и вещи лица, като днес ще бъдат изслушани няколко от тях.

През юли магистратите решиха делото да протече по общия ред и отхвърли искането на защитата на медика да се гледа по съкратената процедура.

До рестарт се стигна след като Апелативният съд в Пловдив отмени изцяло оправдателната присъда спрямо Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание.

Докторът беше оправдан от Окръжния съд за това, че на 2 март 2018 година, при условията на превишаване пределите на неизбежна отбрана, е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, който заварил да краде в гаража му малко след полунощ. Първоинстанционният съд осъди д-р Иван Димитров на 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок за държане на пистолет и боеприпаси, без да има надлежно разрешение за това.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ковидчо:

Ковидчо:

29.09.2020 | 14:07

Дръж се, Ванка - истинските българи сме с теб!

Отговори
5 0
Браво на

Браво на

29.09.2020 | 13:20

Браво на прокурорско каскетаджийската съдебна система За да пържиш години наред невинен човек който е защитил имота и живота си от един плъх да лапаш баснословни заплати изкарани с пот на чело от българския данакоплатец и да се наричаш магистрат Срам и позор И ще бъдете поставени на позорния стъл Народа за туй е на улицата и ви иска оставките

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?