Следвайте ни

Решетки за трафикантите, заловени с 47 кг хероин

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на хасковските магистрати, които наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Айдън Байрям, обвинен като помагач в контрабанда и държане на близо 47 кг хероин с цел разпространение. Другият обвиняем Алекси Пашев, който е спряган за извършител, не е подал жалба и също остава за постоянно в ареста.

За контрабанда се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева, а за разпространение на наркотични вещества – от 15 до 20 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Освен това срещу Байрям е повдигнато и обвинение за незаконно притежаване на оръжие (газов пистолет, преправен в боен) и боеприпаси, за което се предвижда наказание от 2 до 8 години затвор.

Според магистратите, може да се направи обосновано предположение, че Байрям е участвал като помагач в извършване на престъпленията. Имало и опасност да се укрие.

Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Голямото количество хероин, близо 47 кг. е на стойност около 4.2 милиона лева. От данните по делото е установено, че това количество наркотично вещество е предназначено за разпространение на територията на страната и извън нея.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?