Следвайте ни

Решено: Постоянен арест за Кабашки, един от фалшификаторите - вкъщи

viber icon

Полицейският служител от сектор "Миграция" към Областната дирекция на МВР в Пловдив Боян Кабашки остава за постоянно в ареста. Това реши преди минути Районния съд в Пловдив.

Компания зад решетките ще му правят и трима от задържаните за участие в схемата за изработване и пласиране на фалшиви лични карти за продължително пребиваване в страната за чужденци, а именно Ябълков, Гайдаджийски и Лозев. Само Рангел Сарийски е с домашен арест, предвид здравословното му състояние.

Припомняме, че тъй като имал достъп, Кабашки вадил от информационните масиви реални номера на лични карти, които служили за удостоверяване на фалшификатите. Документите били с изключително качество и се отличавали с прецизна обработка.

Групичката снабдявала с документи менте чужденци от Турция, Албания и Тунис. Цената на фалшификата достигала до 15 000 евро и бил "ключ" за портите на целия ЕС.

Дейността на фалшификаторите магьосници не се ограничила дотук. Те издавали също дипломи за по 2 бона, карти за продължително пребиваване на бежанци в страната, свидетелства за квалификация и други.

Полицаят Кабашки може да лежи в затвора до 10 години, ако бъде признат за виновен. Върху останалите четирима също са надвиснали облаци. 

Адвокатите поискаха по-леки мерки за своите подзащитни, но съдебният състав склони единствено за Сарийски 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ОНЧО

ОНЧО

19.01.2021 | 18:39

Ма като го арестуват, му нарушават правата, ве!

Отговори
4 2
Нали?

Нали?

19.01.2021 | 18:52

Като на Сноудън, нали? Арестуваха го и му нарушиха правата на човека! Нарушиха му изконното право да предава държавна тайна за пари. Не ги е срам!

Отговори
6 1
Телец

Телец

19.01.2021 | 16:27

Супер така! Тоя знае за какво се е цанил в МВР... Като не знае какво е чест и почтеност... Какво е професионален дълг... Браво на съда...

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?