1939

Решено: Осиновителката Анка ще чака в ареста старта на делото срещу нея

42-годишната Анка Михайлова, обвинена, че е пребила осиновената си дъщеря на 1 г. 10 м., остава за постоянно в ареста. Това е решението на окръжните магистрати. Осиновителката обжалва решението на Районния съд, който взе най-тежката мярка за неотклонение, и поиска да се прибере вкъщи. Според втората инстанция обаче от събраните доказателства може да се формира обосновано подозрение, че именно Анка е причинила тежките телесни повреди на бебето. Съдът споделя изцяло изложената от Районния съд реална опасност тя да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража, както и да се укрие, тъй като контактува с приятели и роднини в Германия. Определението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно, което означава, че осиновителката от Столипиново ще чака старта на делото срещу нея в ареста.

Припомняме, че случката се разигра в последната седмица на септември в апартамента на петия етаж в "Столипиново", където осиновителката живее. Малко преди полунощ Анка изпаднала в ужас. Започнала да крещи на турски за помощ и да обикаля боса, за да търси съсед. Детето, което е на почти 2 години, е в безпомощно състояние с рана на главата. Съсед откарва Анка до болница. Там тя обяснява на лекарите, че момиченцето е паднало от спалнята и си ударило главата. При обстоен преглед лекарите се усъмняват в нейната версия, предвид че по тялото и главата на детето има травми, някои от които стари. Според специалистите, те няма как да са получени в резултат от падане. Така се стига до повдигане на обвинение и задържане на осиновителката. 

Тя твърди, че случилото се е инцидент, а прокуратурата, че става въпрос за побой, в резултат на който детето изпада в кома. Момиченцето Севда остава в тежко състояние и към днешна дата. Съседите на Анка твърдят, че тя е най-грижовната майка, която някога са познавали.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?