1553
Следвайте ни

Решават до Великден виновен ли е бившият полицай Караджов

viber icon

По Великден експолицаят Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите си Цветан и Божура, ще чуе решението на пловдивските магистрати за втори път. Те ще трябва да се произнесат и да дадат окончателен отговор на въпроса "Виновен или не?". 

Караджов се изправи пред съда в рамките на няколко дни. В сряда бяха извършени разпити на последните вещи лица, изготвили експертизи по делото. Повечето от тях бяха от Националния институт по криминалистика в София.

След това настъпи моментът за финални пледоарии, реплики и дуплики както от страна на Караджов и защитата му, така и от представителите на обвинението, които продължиха часове и няколко дни поред. Така делото е обявено за решаване. Магистратите имат два месеца да решат. Предвид сложността на делото обаче срокът ще бъде удължен и най-вероятно Караджов ще чуе дали е виновен, или не по Великден през април или най-късно през юни.    

По време на пледоариите експолицаят разгърна скица на въпросния имот на ул. "София", в който са убити родителите му и заради който се твърди, че се е стигнало до престъплението. Подсъдимият обясни по чертежа, че не е възможно да е проникнал незабелязано през задната част, защото имотът от всички страни е заграден с висока ограда с бодлива тел.

Точно в задната част пък върху оградата били наредени керемиди, които ако някой опита да прескочи, ще събори или поне разбута. А съседен имот бил на негово име и на съпругата му, имал и вила и затова не стоял въпросът за малоимотност. Така контрира мотива, че е убил родителите заради имот. Той обясни, че поводът за разделение на имота не били конфликти с родителите му.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лош син

Лош син

17.12.2021 | 22:08

Дано да му дадат доживотна на тоя отцеубиец

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?