Следвайте ни

Решават да върнат ли в ареста скандалния ресторантьор от "Капана"

viber icon

Ще върнат ли в ареста скандалният ресторантьор Ивайло Дадански, който нападна продавача на чорапи Митко заради чадър? Това ще решат днес магистратите от Окръжния съд в Пловдив. Миналата седмица прокуратурата поиска постоянното задържане на Дадански, но съдът реши да бъде освободен с мярка "парична гаранция" в размер на 5000 лв.  От държавното обвинение останаха недоволни и протестираха. 

Делото за мярката ще се гледа днес от 15.30 часа. 

Случката с Митко Чорапа придоби широк отзвук и се превърна в тема номер 1 само за няколко часа. Няколко дни се състояха протести, хвърляха се чорапи през заведение "YellowDot". Дори главният прокурор разговаря с жертвата на кафе в центъра на града. 

При гледането на мярката миналата седмица самият Дадански посочи, че е замахнал, но не е ударил Митко. Заяви, че не се чувства престъпник и се извини на пловдивчани, че е част от Пловдив и по-конкретно от арт квартал "Капана". Защитникът му адв. Светлана Калпакчиева пък посочи, че съдът взима решение, продиктувано от диктата на улицата. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

давай джони

давай джони

08.06.2021 | 13:24

не е лошо той май със свещ си го търси...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?