49

Рекордьор! Съдят шофьор, предизвикал меле с 3,83 промила в Пловдив

58-годишен шофьор, предизвикал верижна катастрофа с 3,83 промила алкохол в кръвта, отива на съд. Районната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу него, като предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Пияният шофьор предизвикал катастрофа с три коли. Той се намирал най-отзад в колоната, като блъснал движещата се пред него лека кола, а тя се ударила в предния лек автомобил. Нямало пострадали хора.

При извършения тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ се установило, че мъжът шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от 3,83 на хиляда. Другите двама водачи имали отрицателни резултати при пробите. Шофьорът бил зад волана на фирмен автомобил, който не е бил негова собственост, и чиято стойност към датата на извършване на деянието е 14 915 лева.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГЮРО

ГЮРО

16.01.2024 | 18:33

Верижна катастрофа по причина нарязал се водач? Абсурдно. Верижна катастрофа става, когато един зад друг карат пълни галфони, които не спазват елементарна безопасна дистанция и не са в състояние да спрат при аварийна нужда, без да ударят предната кола. А пътищата са пълни с такива галфони. Спазвайте "Правилото за дистанция от 3 секунди до предната кола" и поне вие няма да ударите предния, с което ще прекъснете верижната катастрофа до вас. А възможно е така да спасите и човешки животи.

Отговори
1 0
ytutyu

ytutyu

16.01.2024 | 17:09

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички----- https://da.gd/xxbio

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?