Следвайте ни

Рекорд в Пловдивско: Над 1200 нарушения на пътя за 18 часа

viber icon

Продължава засиленият полицейски контрол над поведението на шофьори и пътници на територията на цялата Пловдивска област. 

Във времевия диапазон от 11.00 часа на 17 октомври до 5.00 часа тази сутрин униформените са установили общо 1215 нарушения на пътя. 

Отнети са 15 шофьорски книжки, 8 от автомобилите са с прекратена регистрация, а 6 коли са спрени от движение.

Съставени са 254 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 335.

7 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При четирима от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите трима е била под този показател. 

В хода на акцията са задържани четирима дрогирани водачи. Водачите на проверените автомобили са били под въздействието на амфетамин и кокаин.

Установени са и откази за вземане на проби -  за употреба на алкохол -2 броя, за употреба на наркотични вещества- 3 броя. 

По Закона за движение по пътищата са установени 260 нарушения, а двама от водачите са отказали да изпълнят разпореждане за проверка на контролните органи. 

Голям е броя на неизрядните водачи по отношение на своята сигурност - установени да шофират без поставен обезопасителен колан и защитна каска са били 150 проверени лица. 

В 77  от случаите по автомобилите са установени различни технически неизправности, а 82 от проверените шофьори са били с неизрядни пътни документи. 18 от превозните средства са били без задължителна застраховка. 

5 са водачите управлявали превозни средства, без да имат право на това по закон. Санкционирани за неправилно спиране и паркиране са 13 водачи, а 12 за това, че по време на движение са говорили по мобилните си телефони.

В хода на проверките са констатирани и 6 нарушения на пешеходци. 

В рамките на засиления пицейски контрол са задържани 12 лица, а установените криминални престъпления са 11.  

Масираните проверки на пловдивската полиция целят намаляване на пътнотранспортния травматизъм и създаването на дисциплина у водачи, пътници и пешеходци, както и недопускане на шофиране сред употреба на алкохол и наркотици.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?