4020

Рекорд: Хванаха над 6800 камикадзета зад волана в Пловдивско

Над 6800 нарушения на скоростта регистрираха служителите на полицията в Пловдив. Данните са в резултат на акция, проведена в периода 1-8 юли.

С ползваните пет специализирани уреда служители от сектор „Пътна полиция“ са засекли общо 5631 нарушения, а други 1190 са регистрирани от колегите им от Първо РУ, Асеновград, Карлово, Първомай, Труд и Хисаря.  
 
С максимална натовареност работят всички стационарни и мобилни камери за скорост, с които пловдивската полиция разполага за осъществяване на пътния контрол. Съобразно ежедневен анализ на пътнотранспортната обстановка, техническите средства се позиционират както по автомагистрала „Тракия“ и големите пътни артерии, така и в населените места, където има отчетена висока концентрация на катастрофи. 


Камерите разполагат с висока разделителна способност, което позволява контрол на скоростта в повече от едно платна и в противоположни посоки на движение.


Специално програмираната им система дава възможност за наблюдение на трафика и за точно разчитане на регистрационните табели на превозни средства по всяко време на денонощието. Чрез нея се идентифицира вида и класата на превозното средство, а също и скоростта и позицията му при придвижване, дори и да е сред още няколко. 


Високата резолюция на получените изображения позволява отлично разпознаване на детайлите.  Чрез защитена мобилна връзка регистрираните нарушения се предават директно към Единен център за обработка на нарушенията в МВР за изготвяне на електронен фиш на съответния водач.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 8 оценки
4.4/5 от 8 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?