Следвайте ни

Рекорд! 600 нарушения по пловдивските пътища в Деня на детето

viber icon

Шофьорите в Пловдив чупят рекорди по нарушения. Само днес, 1 юни, в рамките на специализирана полицейска операция "Да запазим живота на децата на пътя", полицията е констатирала 588 нарушения.

Проверени са общо 788 водачи. Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш. 4 от нарушенията са за установени случаи на преминаване на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на  управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.  

В хода на проверките е установено, че 22 от водачите не са използвали обезопасителен колан, същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана. 7 са съставените актове за установени технически неизправности по превозните средства на пътя.

На 82-ма от водачите  са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 броя са фишовете за неправилно спиране и престой. Констатирани са още 31 различни нарушения, свързани с неспазването на Закона за движение по пътищата. Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими  с помощта на автоматични технически средства и системи.  В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.

В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на катастрофи с малолетни,са взели участие над 120 униформени полицаи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лимбо

Лимбо

01.06.2020 | 20:56

Българи - метне се вляво , след 20м обратно и пак. Скиори

Отговори
2 0
Антиджигит

Антиджигит

01.06.2020 | 20:36

Почти всеки ден шофирам и гледам , че все повече шофьори не спазват правилата и карат с превишена скорост . Като тръгна из града и почти всички ме изпреварват с 60-70 и но горе . Нямам думи просто !

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?