46
Следвайте ни

Развръзка на делото за зверското меле до Кадиево - в петък

viber icon

За Ивановден е планирано поредното заседание по делото за зверското меле до Кадиево от ноември 2020 година, при което загинаха младежите Тошко и Виктор. Очаква се заседанието да е и последно, а магистратите да се произнесат с присъда. 

Остава да бъдат разпитани още няколко свидетели, които не се явиха на предни заседания заради проблеми със здравословното състояние или отсъствие от страната. Последен ще има думата за обяснение Петър Маринашки, шофирал БМВ-то ковчег. 

Делото ще започне в 9 часа в Окръжния съд в града под тепетата. Час по-рано, почернени родители, близки, роднини и приятели ще се съберат пред сградата на Съдебната палата на мирен протест под надслов "Справедлива присъда, за смъртта на Тошко и Виктор!”. Всички близки се надяват в петък да е последното заседание и то да завърши с присъда. 

"Хилядите жертви на пияни и дрогирани шофьори не трябва да ни примиряват. Не бива да свикваме с подобно зло! ​Терминът „войната по пътищата“ вече се е превърнал в житейско клише.​ Зад​ статистиката на тази „война“ обаче се крият погубени човешки животи и разбити семейства!Това не може да ни остави безразлични! Надяваме се да ни подкрепите отново и да дойдете лично на протеста, за да изразим заедно искането си за справедливо наказание на дрогирания Петър Маринашки, заради когото децата ни са мъртви!", написа в социалните мрежи бащата на починалия в катастрофата Тошко - Тодор Бараков. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?