Разтърсващи подробности за зверското меле с Иво Лудия и трите жертви навръх Великден

Със 132 км/ч е карал Иво Даскалов - Лудия, който причини тежка катастрофа с три трупа на Околовръстното навръх Великден. Това научи "Марица" от публикувания съдебен протокол след заседанието за определяне мярката на Лудия в края на миналата седмица. 

Прокурорът по делото настоял за най-тежката мярка "Задържане под стража" и е представил своите доводи за това. 

На първо място това е местоположението, на което е открит Даскалов при огледа след зверското меле - в непосредствена близост до предната лява врата на джипа БМВ.

На второ място, от съдебно-медицинската експертиза става ясно, че кръвната група на Лудия съвпада с тази на кръвта, намерена върху волана. 

На трето място, авто-техническата експертиза е категорична по два пункта – мястото на
удара, тоест в насрещното, както и скоростта на движение, която била 132 км/ч на участък с ограничение от 90 км/ч. 

Защитата на Даскалов оспорва твърдението, че той е бил зад волана в онзи момент. 

"Съдебномедицинската експертиза на парчето плат не дава заключение за идентичност между кръвта на парчето, а единствено дава заключение, че може да произхожда тази кръв от Иво Даскалов, нищо повече. Идентичност няма категорично, на първо място. На следващо място считам, че следва да се отчете процесуалното поведение на Даскалов с оглед преценката на реалната опасност от извършване на престъплението. Той, доколкото е било възможно, е съдействал изцяло до момента, тъй като има и един протокол за доброволно предаване, с който е
предаден мобилният телефон и отделно е дал съгласие за освидетелстване в хода на разследването и дори е бил освидетелстван. Неговото процесуално поведение считам, че е насочено изцяло към съдействие за разкриване на обективната истина по делото", твърди защитата. 

От държавното обвинение настояха за най-тежката мярка срещу Иво Даскалов да остане под охрана в болницата, където лекува травми, след което да бъде приведен в ареста. При влошаване, на състоянието имало механизъм, който дава възможност да се промени мярката в по-лека такава. 

Защитата не се съгласи с това и посочи, че обвиненият е в изключително тежки състояние. 

"Въобще не може да седне, въобще не може да се изправи, как ще го извърши това престъпление, като той ще лежи? Той е със счупена тазобедрена става, с операция, той няколко месеца ще е на легло. Дори да не сме специалисти в областта на медицината го знаем това нещо. Отделно на това всички доказателства са събрани, всички следи са иззети. Той няма как да повлияе по никакъв начин на доказателствените събирания, дори и косвено да речем", категорична е защитата.

В крайна сметка Иво Даскалов бе освободен под парична гаранция от 20 бона. Още на следващия ден последва мощен протест пред Съдебната палата, където близки, роднини и приятели на загиналите в катастрофата се обявиха против пускането му и настояха за промяна на мярката в най-тежка. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ники

Ники

19.05.2021 | 06:07

В Бг има корумпиран съд, не че айдукатите са читави. Колко пъти обществото се възмущава от тях, колко санкции от Европа за кривосъдието ни и никакъв резултат....Жалко за загиналите и почернените им близки....

Отговори
20 0
Дедо

Дедо

18.05.2021 | 21:57

Лицето Иво-лудия трябва да се въведе в трудов лагер и докато е жив да отработва и изплаща щети на роднините на загиналите! След като умре в лагера,всичко негово и на близките му се продава и парите отиват за изплащане на щети! Ето го нормалния начин..

Отговори
34 0
Прав си, Дедо

Прав си, Дедо

18.05.2021 | 22:06

Ама ако позволиш да те попитам нещо, под секрет, на 6 уши: Верно ли Лудия е от вашите ребята?

Отговори
7 2
Филибелия

Филибелия

19.05.2021 | 09:57

Браво "дедо", точно от такива присъди има нужда в България. Всички затворници да работят,а не да излежават/буквално/ присъдите си. Защо данъкоплатците да ги хранят?

Отговори
6 0
КОЙ Е ЗА РАЗСТРЕЛ???

КОЙ Е ЗА РАЗСТРЕЛ???

18.05.2021 | 21:20

Защитата на Даскалов оспорва твърдението, че той е бил зад волана в онзи момент. ЕТО ТЕЗИ!!!! адвокатчета, слуги на дявола!

Отговори
39 1
Вероятно

Вероятно

18.05.2021 | 21:37

Искат да изкарат, че някой от убитите е шофирал, и неговите близки да изплащат стотиците хиляди левове кръвнина.

Отговори
33 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?