Следвайте ни

Разследват случая с агресията между ученици в ОУ „Душо Хаджидеков"

viber icon

Регионалното управление по образование в Пловдив работи по сигнала, в който се твърди, че има плашеща агресия в ОУ "Душо Хаджидеков". Това каза пред "Марица" началникът на РУО в града под тепетата Иванка Киркова.

Към момента се извършва проверка и тепърва предстои да се изясняват подробностите и доколко сигналът е основателен. След това ще се прецени кои други органи и служби да бъдат сезирани и дали е необходимо да бъдат изпратени специалисти, които да работят с децата.

Екипът ни се свърза с директорката на училището Грозденка Николова, която обеща на малко по-късен етап да сподели своята позиция по казуса. 

Същевременно е изразила личната си позиция в профила си във фейсбук, а тя гласи: 

"Как един човек преди 150 години даде всичко, което има, за да построи училище и как една майка реши да го срине за един ден

...Една е описала ужасяващи картини на насилие в училището, което ръководя. За щастие в сградите има камери, записите от които предоставих на Държавна агенция за закрила на детето. Ще ги предоставя и на всички проверяващи органи при поискване. Кръв и агресия в училището няма, освен ако за агресия не сметнем заплахите на майката, че ще срине това училище, защото не харесва едно от децата и ми постави писмено ултиматум да го преместя. Не искам да влизам в полемика с никого, позволих си да напиша поста, защото родители и деца не бива да бъдат плашени по този начин. Защото за да си свърши качествено работата един учител, той трябва да е спокоен. И защото истината е важна"


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

07.06.2021 | 17:44

Има изперкали майки, има и немарливи учители, има и нехайни директори. Какъв е този случай, дано скоро се разбере. Аз лично имам усещането, че майката преувеличава и драматизира, но и че проблем си има.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?