46
Следвайте ни

Разследването на зловещия инцидент в Стара Загора - под специален надзор от прокуратурата в Пловдив

viber icon

Апелативната прокуратура в Пловдив взе на специален надзор разследването на тежкия инцидент в Стара Загора, при който 18-годишен с БМВ помете трима след дрифт. Днес надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването. Изготвено е предложение от апелативният прокурор  Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от ВКП.

Тежкият инцидент се случи късно вечерта на 1 октомври на ул. „Христина Морфова“. Младият шофьор управлявала БМВ и по непредпазливост е причинил телесни повреди на три жени, които били на тротоара. Най-тежко пострада 23-годишна жена, която изгуби левия си крак, а другите две момичета получиха сериозни наранявания. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

На 3 октомври шофьорът бе привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“.

И в момента продължава активната работа по случая, като са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания. Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването. Тийейджърът е правоспособен от  26.05.2021 г. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кое е "младото шофьорче"?

Кое е "младото шофьорче"?

05.10.2021 | 14:51

А КОЙ е "младият шофьор"? Що го криете?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?