4232

Разпитват свидетели по делото срещу Денис, горил жена си с цигара

Свидетели и вещи лица ще бъдат разпитани по делото срещу Денис Русиков, който е с повдигнати рекордни девет обвинения, включително за побой над жена си. Заседанието е насрочено за утре по обяд в Окръжния съд.

Според обвинението, 27-годишният Денис и пострадалата 23-годишна жена живеели заедно в Пловдив. По-късно им се родило дете, сключили брак и двамата заминали за Германия. Още от началото на съжителството мъжът проявявал агресия към нея, породена основно от ревност. Установено е, че на различни места в Лайпциг той нанасял побой на пострадалата, а също така се заканил с убийство. Тя успяла да се върне в България със самолет, постъпила в болница и бил подаден сигнал в полицията. Тогава насилникът бил задържан от служители на МВР, след като се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив.

Има и втора пострадала жена, която също в определен период от време е съжителствала с арестувания и станала жертва на насилие. По делото има данни от свидетелски показания, че той употребявал различни видове наркотични вещества.

Деветте обвинения са от различно естество. Първото е за това, че е отвлякъл 23-годишната жена, второто е, че противозаконно я лишил от свобода, третото - че я принудил да признае, че му е изневерявала и да употреби против волята си наркотици. Четвъртото обвинение гласи, че е причинил на половинката си средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на ребра. Петото и шестото обвинение е за това, че на няколко пъти й причинил леки телесни повреди – кръвонасядания по тялото, контузии на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, кожни дефекти по повърхността на гръдния кош, причинени от изгаряния със запалена цигара. 

Седмото обвинение е за това, че е причинил на друга 24-годишна жена на два пъти леки телесни повреди, изразяващи се в кръвонасядания по лицето и тялото, като деянията са извършени в условията на домашно насилие, с особена жестокост и по начин особено мъчителен за пострадалата.  Осмото обвинение е за това, че в Лайпциг се заканил с убийство на пострадалата 23-годишна жена. Деветото обвинение е за това, че е откраднал златно синджирче  с висулки, златен пръстен, както и сребърно колие от половинката си.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?