Следвайте ни

Разпитват свидетели и експерти по делото за двойното убийство в "Гагарин"

viber icon

Разпитват свидетели и вещи лица по делото срещу Йордан Таков, обвинен за двойното убийство в "Гагарин" на 26 ноември 2019 година. 

Тогава в склад на ул. „Борба“ в Пловдив проехтяват изстрели. Полицията пристига на място и открива два трупа. Мъртвите са баща и син - Васил и Христо Ботеви. Там заварват и убиеца - Йордан Таков. 

Тримата са бизнес съдружници и няколко месеца преди това между тях започват чести спорове и скандали. Напрежението екскалира при поредната кавга. Христо и баща му Васил поискали определена сума за фирмените дялове, скарали се, дори се стигнало до сбиване, за което подсказват разместените мебели и хаосът в склада, заварен от полицаите. Йордан Таков изкарал законно притежавания си пистолет „Макаров“, за който имал разрешително едва от няколко месеца, и стрелял, без да се поколебае.

Изпразнил пълнителя в телата на двамата си съдружници. Изстрелите отекват из квартала. След минути мястото почернява от полиция, униформени са заградили периметъра. Заварват там и убиеца. Първото му изречение е, че е стрелял при самозащита, тъй като бил нападнат. Таков е арестуван и отведен за разпит.

По време на разпоредителното заседание Таков не призна вина и така делото тръгна по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица. Близките на загиналите поискаха общо 1 500 000 лв. имуществени и неимуществени вреди.

Прокуратурата повдигна обвинение на Таков на 2 април, малко преди да изтече законовия срок за това

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?