Следвайте ни

Разпит на свидетели отложи делото срещу арменеца, прострелял охранител в Пловдив

viber icon

Заради разпит на свидетели и събиране на още доказателства отложиха делото срещу арменеца Сергей Харутюнян, обвинен, че е прострелял охранителя Атанас Карастойков, съобщиха за „Марица“ от съдебната палата. 

Делото бе насрочено за разглеждане в Окръжния съд на 27 и на 29 май, днес. 

Историята на арменската вендета започва още през юли 2018 година. Тогава Сергей пристигнал пред голяма дискотека в Пловдив с шумна компания. Сред тях бил и другият замесен в екшъна – Артур Осинян. Мощния си джип „Рейндж Роувър“ Сергей паркирал буквално пред входа.

По данни на прокуратурата, охранителите на клуба, сред които бил и пострадалият Атанас Карастойков, не допуснали арменците до заведението. Атанас помолил Сергей да премести автомобила, защото блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си иска и да не му нарежда. Пострадалият обяснил какъв е реда, но Сергей започнал да се държи агресивно, търсейки конфронтация.

Стигнало се до спречкване между арменците, които започнали да хвърлят камъни, и охранителите. В мелето била счупена челюстта на Артур. Последвало изнудване по телефона на гарда и собственика на заведението като арменците поискали като обезщетение да им бъдат платени 40 000 евро. Тъй като номера не минал, арменците минали на режим „вендета“.

На 29 юли 2018 година, около 07.30 часа, Сергей причакал Атанас пред дома му в пловдивския квартал „Кършияка“. Нападателят бил с качулка на главата и вързана кърпа пред лицето си. Щом Атанас слязъл от колата си, Сергей се затичал към него и започнал да стреля с полуавтоматичен пистолет, като два пъти  го улучил в бедрата.

Обвиняемият избягал, преоблякъл се и запалил към Слънчев бряг, където бил задържан и оттогава е в ареста. Атанас бил настанен за лечение в болница.

За подобно деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Сергей има няколко предишни присъди за насилие, хулиганство и наркотрафик.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?