Следвайте ни

Разкриха защо локомотивът премаза колата с двете жени до Скутаре

viber icon

Кметът на село Скутаре разкри как се е стигнало до трагедията в Скутаре вчера, при която локомотив блъсна кола с две жени, която опитала да мине при спусната бариера. Стоян Добрев посочи пред Нова тв, че от разговор с хората, били на място, е станало ясно, че инцидентът е станал заради заледени прозорци на ударения автомобил.

Двете жени са настанени в пловдивска болница, като лекарите се борят за живота на по-възрастната жена. Тя е в интензивно отделение на апаратно дишане с тежка черепно-мозъчна травма.

„Това, което се е случило, е неправилно преминаване на железопътния прелез. Жената е преминала при задействана звукова и светлинна сигнализация и свалени бариери. Машинистът е подавал сигнал, но въпреки всичко автомобилът е преминал”, обясни директорът на НКЖИ - Пловдив инж. Георги Вардев.   

Той посочи, че има много подобни случаи, при които водачите бързат да преминат преди влака при задействана сигнализация.

„Има тенденция от професионални шофьори на тежкотоварни камиони, които също не спазват подобни правила”, добави Вардев.

Статистика показва, че подобен инцидент не се е случвал скоро на прелеза в Скутаре. При други подобни съоръжения, стопанисвани от НКЖИ, обаче те са постоянно, разкри директорът на НКЖИ - Пловдив.

От БДЖ обясниха, че по разказ на машиниста, жената е карала наравно с локомотива и се е опитала да мине преди него.

„Тя не е идвала успоредно. Тя идва от северната страна и пресича прелеза. Влакът обаче идва от източната и удря колата отстрани”, поясни Добре.

Инж. Вардев посочи, че прелезът ще бъде премахнат, като на мястото ще се изгради надлез и пасарелка. Това трябва да стане до края на 2023 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не че нещо ама...

Не че нещо ама...

09.03.2021 | 12:43

Гледах по ТВ, четох в нета за това и до стигнах до извода, че на водачката на МПС то и е ОТНЕТО ПРЕДИМСТВОТО ОТ СТРАНА НА МАШИНИСТА НА ЛОКОМОТИВА!!! Ерго съд за МАШИНИСТА, как така ще минава той през прелеза, а?!?

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?