Следвайте ни

Разкриха кой е починалият в гората до Асеновград

viber icon

Вече е установена самоличността на загиналия мъж, намерен в местността "Аман дере" край Асеновград, съобщиха от пловдивската полиция. Тялото е на 85-годишен френски гражданин, който бил настанен в Дома за възрастни хора в кв. "Горни Воден".

На 5 декември в управлението е получен сигнал, че възрастният мъж е напуснал дома и е било обявено за издирване. По първоначална информация няма данни за насилствена смърт.

От полицията са поискали да бъде извършено припознаване, но по непотвърдени данни, вероятно откритото тяло е на 85-годишния французин Люсие, когото близки и познати наричат Люлю. Той е видян за последно около 16 ч. на 5 декември. Оттогава следите му се губят. При разследването стана ясно, че Люлю е напуснал Дома за възрастни  хора като е прескочил оградата. Всички недоумяват как мъжът е успял да направи това, след като оградата е висока 2,5 метра, но го отдават на добрата му физическа форма като бивш спортист.

Чужденецът е бил настанен в дома в Горни Воден преди два месеца. Той не е имал доказана деменция, както и домът за настаняване не е бил за хора с това заболяване. Бил е адекватен. Не е споменавал за намерението си да бяга. Дори дни преди да изчезне украсявал елхата в дома и дори пял на френски като поздрав към останалите домуващи. Люлю не говорел български, а само френски и испански.

От дома обясниха, че всеки ден давали възможност на дядото да се чува със сина му и близките, които също са французи, но живеят в Кърджали.

Това е второто напускане на дома от Люлю. Преди време го открили на спирка в Асеновград.

След изчезването на Люлю на 5 декември от дома веднага предприели издирване в близката гора и района, но за съжаление не го открили. Уведомили и полицията. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?