Следвайте ни

Разкриха го! Лихварят Менду с 50 лимузини, секс робини, хотел и злато

viber icon

9 души са задържани при мащабната операция на полицията и прокуратурата срещу лихварството, данъчните престъпления и склоняването към проституция. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Стана ясно, че Стефан Асенов е обект на разработка от декември.

Оказва се, че има информация, че при осъществяване на дейността му е имал опека от държавни институции. При справка е установено, че фамилията му е притежавала 200 луксозни автомобила, понастоящем 50. 15 са открити.

На 3 лица са повдигнати обвинения за пране на пари, за склоняване към проституция и за данъчни престъпления, включително и лихварство. Обвиненията са срещу Менду, жената, с която е в съжителство, както и срещу брат му.

 В хотела, стопанисван от Менду и брат му, са хванати е момент на действие 7 проститутки.

Разпитани са над 60 свидетели, много от тях изпитват страх да говорят.

В миналото Менду е имал регистрации за кражби, но отдавна - преди около 15 години. Това заяви директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев.

Общо на 7 адреса са извършени претърсвания и изземвания.

Очаквайте подробности!

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван

20.05.2020 | 15:28

.... цигани.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?