71

Разбиха свръхмодерна нарколаборатория до Пловдив

Пловдивската полиция разби нарколаборатория, оборудвана по последен писък на модата. Операцията е предприета в края на миналата седмица от служители на отдел „Криминална полиция” в ОДМВР- Пловдив.

В частен имот, в близост до първомайско село, те установили 45 насаждения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж, отглеждани в специално пригодено помещение със системи за вентилация, отопление и напояване.

При процесуално-следствените действия е открито и съоръжение от палатков тип със създадени благоприятни условия да виреят 50 корена с разсад от наркокултурата. Всичките 95 канабисови стръка са иззети и предстои експертна справка да изясни общото им тегло. Като веществени доказателства към досъдебното производство са приобщени различни видове растителни торове и ползвано техническо оборудване, сред което - 8 осветителни тела, 10 електрически трансформатори, въздуховоди, филтри и електрическа печка.За срок до 24 часа е задържан 36-годишен мъж, а случаят е докладван в Районната прокуратура в Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Яяяя

Яяяя

08.02.2023 | 22:31

Не знаех, че имало мода при оборудването на наркоплантации! Ама не уточниха какъв стил? Иначе момчето е техничарче-таймери, термостати....Но изпълнението на монтажа е отврат.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?