Следвайте ни

Удар! Разбиха незаконен цех за производство на анаболи

viber icon

Незаконен цех за производство на добавки за спортисти разби Икономическа полиция. Фабриката се помещавала в стопанския двор на с. Брестник, общ. Родопи. В цеха органите на реда открили производство на "ТЕSTO MIX" "STASOL, "Trenanthate" "CLENBUT", анаболни препарати, използвани от спортистки, културисти и др.

 

 

В помещението са намерени и машини в работен режим за пълнене на ампули. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив и  започва извършването на проверка във връзка с извършено престъпление. Обвинението за използване на търговска марка без съответното право по закон и производството на продукти вредни и опасни за човешкото здраве.

 

Част от намерените продукти и консумативи са иззети от Регионална здравна инспекция, за да бъде изследвано тяхното съдържание, а помещението  ще бъде запечатано. Със случая вече са запознати Министерство на здравеопазването и Националната агенция по лекарствата.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?