Следвайте ни

Разбиха модерна домашна наркооранжерия при спецакция до Пловдив СНИМКИ

viber icon

Модерна оранжерия за отглеждане на марихуана разбиха криминалисти от Шесто районно в Пловдив при спецакция.

Ченгетата претърсили имот в село Строево, в който живее 44-годишен мъж. Първоначално открили пластмасови кутии със суха листна маса под формата на глави и растения със съцветия по тях. Под навес в двора на имота пък се натъкнали на обособена мини оранжерия,оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор, в която се отглеждали саксии с коноп.

Иззетата марихуана е с тегло близо 250 грама, като предстои допълнително изследване на откритите стръкове растения в саксии.

Мъжът е признал пред полицаите, че растенията са марихуана, а всички намерени улики са иззети в полза на разследването.

В хода на спецакция служители на криминална полиция от същото районно задържахли за притежание на наркотици още двама мъже. При проверка в апартамент на улица „Крайречна“ в града под тепетата, обитаван от 22- годишен младеж, са иззети 13 найлонови плика с марихуана с тегло 2,743 гр, смес от тютюн и пинака с тегло 5,245 гр.

На улица „Клен“ е задържан и 23-годишен криминално проявен младеж с психотропни вещества от рода на синтетичните канабиноиди. При личен обиск от лицето са иззети 0,242 гр. „пинака“.

Работата по случаите продължава под надзора на компетентната прокуратура.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?