Следвайте ни

Полицията разби канал за антики в Пловдив, двама арестувани ВИДЕО

Пловдивската полиция засече и  разби канал за  незаконна търговия с археологически ценности. Започна брифинг на прокуратурата, в който ще бъде разкрита схемата на обмен на стоката, както и от кога престъпната група е действала на територията на областния град. 

В пресконференцията участват от окръжния прокурор Румен Попов, Мария Тодорова, прокурор в Окръжна прокуратура-Пловдив и старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Иззети са над 820 монети, малка част от които са реплики. "Те са били предназначени за продажба извън България. Монетите са иззети от домове в Стамболийски, Пловдив, Асеновград и София. Все още се извършват претърсвания. Назмачени са и съдебно-хомически елспертизи", съобщи  окръжния прокурор Румен Попов.

Антиките били от 3 различни периода- античността, римския и средновековието. Сред тях има както златни, така и сребърни и бронзови монети.

Арестувани са двама мъже на 44 г. и 49г. от Пловдив и София. Нито един от двамата не е криминално проявен. 

От 1 до 6 години и от 3000 до 15 000 лв. е наказанието за повдигнатите обвинения

Вижте какво са разкрили от полицията и прокуратурата.

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?