Следвайте ни

Районният прокурор с книга за предсрочното освобождаване

viber icon

Районният прокурор на  Пловдив Чавдар Грошев издаде втора книга. Заглавието на монографията е „Предсрочно освобождаване от изтърпяване на наложено наказание“. Книгата е излязла от печат в края на миналата седмица и е с подчертана практическа насоченост. Предназначена е, както за практикуващи юристи, студенти и преподаватели, така и за всеки, който се интересува от право.

Книгата се състои от четири глави, които разглеждат генезиса и историческото развитие на института, правната същност и значението на предсрочното освобождаване, последиците от неизпълнение на условията в изпитателния срок и решения на европейски институции. Особено внимание е обърнато на условното предсрочно освобождаване.

В монографията е направен сравнителен анализ с чуждестранни законодателства, съдържа се и такъв на практиката на съдилищата у нас.

Авторът Чавдар Грошев е доктор по право. Той е преподавател по наказателноправни науки в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Висшето училище по сигурност и икономика, гр. Пловдив. Това е втората правна книга на Чавдар Грошев, която вече може да се поръча онлайн и се разпространява в книжарниците в страната. Първата - „Индивидуализация на наказанието“, излезе през 2015 г.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?