3906

Рангел пред съда: Вбесих се, че Митко ми опонира! После нямаше пулс!

Вбесих се от поведението на Митко. Той заяви, че не е длъжен да ми отговаря защо е казвал лоши думи като "боклук" и "дълга мастия" в мое отсъствие. Това обясни пред съда обвиненият в убийството на 24-годишния младеж - Рангел Бизюрев, предаде репортер на "Марица". Той бе първият разпитан свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. 

Бизюрев подчерта, че не е имал намерение да удря или да убива Митко, а само да проведе разговор с него и да разбере дали наистина го е обиждал и защо. Впоследствие, обаче, опонирането от страна на 24-годишния младеж го изкарало извън нерви. 

"Тогава го бутнах един път с ръце в гърдите, той не можа да падне. Той ме блъсна, опита се по-точно, но аз се защитих, след което му нанесох два удара в неговия торс, от дясната страна. Той посегна, пак се опита да ме удари, не успя. Последваха нови два удара от моя страна, в негова лява страна, пак в областта на торса. Последва едно блъскане, пак в гърдите, и последен удар в корема. Тогава той падна на земята и каза "Спри, много лошо ме удари". Пак се качих в колата при Борислав, при качването видях как Митко се изправя. Потеглихме, но след малко казах на Борислав да обърне.  Слязох и се върнах. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, на което падна. Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени. Проверих му пулса, не един път, абсолютно никакви признаци на живот", посочи Рангел пред съда. 

Впоследствие и двамата близнаци се уверяват, че Митко вече не е жив, стана ясно от разказа му. 

Днес в съдебната зала бяха разпитани още няколко свидетели, като сред униформени и специалисти. Полицаите казаха, че близнаците на няколко пъти са сменяли показанията си. Също, че твърдели, че Рангел е измислил версия след убийството, която да послужи пред МВР, ако близнаците бъдат потърсени. Тя гласи, че единият близнак дал колата на Рангел, след което Бизюрев закъсал и близнаците се втурнали да му помагат. С това те трябвало да обяснят движението на автомобила, засечен по камери в село Цалапица. 

Владимир Вълов от Института по психология на МВР посочи, че Димитър Малинов все още е имал признаци на живот, докато са го заравяли. Именно това твърди и почернената майка Атанаска Бакалова.  Той посочи, че единият близнак е преминал през детектор на лъжата, като на въпрос дали и той е удрял Митко е излъгал. 

Делото срещу близнаците ще продължи в началото на юли. Тогава ще се изкаже и крималният психолог Тодор Тодоров. Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?