71

Рангел има съучастник в убийството, не е удрял Митко сам! Говорят адвокатите на близките на убития

Има противоречия в показанията на свидетели по делото срещу Рангел Бизюрев. Това каза пред журналисти адв. Антоанета Николова, която защитава част от близките на убития Митко, предаде репортер на "Марица".  "Затова настояваме да бъдат разпитани всички в залата. При разпита им може да се установят обстоятелства, които да наложат разпита на още свидетели.Адвокат Димитър Марковски, който също е защитник на част от близките на убития Митко, посочи, че чрез свидетелите ще се опитат да разберат дали Рангел е имал съучастник. "Имаме съмнения, че Бизюрев е подпомогнат в нанасянето на побоя. Затова искаме внимателно да разпитаме всички. Това е работа в повече, но не би следвало качеството на процеса да е за сметка на по-малко усилия", заяви Марковски. 

Защитникът на Рангел - адв. Делчо Джубелиев поиска да бъдат призовани и разпитани само малка част от свидетелите и вещите лица, тъй като показанията на останалите не касаят убийството на Митко, а издирването на Бизюрев. Ответната страна, обаче, не се съгласи и така делото ще протече по общия ред. 

Преди старта на разпоредителното заседание близки, роднини и приятели на убития Митко се събраха на протест пред Съдебната палата, за да поискат доживотни присъди за замесените в убийството. 

 

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?