Следвайте ни

Ральо Ралев пусна отпуск от ареста

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев, арестуван по обвинение за подкуп, взима  още 30 дни неплатен отпуск. Уведомление е изпратено и до Общинския съвет, потвърди председателят на местния парламент Савина Петкова.

Със своя заповед, издадена отново зад решетките, той назначи заместничката  си Лариса Кътова да изпълнява длъжността "кмет". Тя е третата на тази позиция, откакто той беше закопчан на 30 май по сигнал на бизнесмена Здравко Ангелов до премиера Бойко Борисов. 

Както "Марица" писа, Специализираният съд в София  уважи молбата на инж. Ральо Ралев да бъде пуснат на свобода срещу гаранция от 3000 лева. Прокуратурата обаче обжалва и във вторник се очаква решение на Апелативния съд.

Припомняме, че районният кмет е арестуван, без да са намерени у него пари за подкуп. Юристи коментират, че без това веществено доказателство обвинението може да падне в съда.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?