Следвайте ни

Ралев през сълзи в съда: Искам да се грижа за семейството си

viber icon

Кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев заяви пред магистратите от специализирания съд, че е много обиден от повдигнатото му обвинение. Той е излязъл в 30-дневен неплатен отпуск от 31 май, за да не възпрепятства разследването и да няма достъп до общината.

„Почти 8 години съм работил като кмет на район „Северен“. Видно е, че си върша добре работа. Не мога да ви обясня колко е обидно това, което ми се случва в момента. Имам две деца – на 7 и 11 години. Малкото ходи на арт работилница, логопед и т.н Големият ми син - на математика, български език и борба. Това са ежедневни задължения. Баща ми е на 71 години и е болен от туберкулоза. Майка ми претърпя операция. За тези четирима души сега се грижи само жена ми. Моля за по-лека мярка, която да ми позволи да се грижа за семейството си“, заяви през сълзи кмета Ралев, който е свалил 6 килограма в ареста.

Адвокатката му Сузана Алекова също настоя за по-лека мярка, тъй като докладните записки на Комисията за борба с корупцията са негодни доказателства спрямо съдебния кодекс. По думите ѝ, обвинението лежи на извадени от контекста на разпитите изречения, а всъщност нито един от свидетелите не посочва, че Ралев е искал пари. „Това са слухове и те не могат да бъдат от каквото и да е било значение за процеса. Споменавано е, че средствата са за някого, но никой не споменавал конкретно кмета“, обясни Алекова пред съда.

Тя подчерта, че клиентът ѝ е с чисто съдебно минало, трудово зает, с добра семейна среда, а и е съдействал на органите на реда. Според нея наложената мярка „задържане под стража“ от е предварителна присъда, което нарушава презумпцията за невинност.

За по-лека гаранция настоя и соченият за съучастник на Ральо Ралев Иван Делевски. Той беше освободен срещу парична гаранция от 60 000 лева.

Прокуратурата настоя за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо двамата, тъй като според свидетелските показания, проектът за процесния строеж не е имал сериозни пороци и е трябвало да бъде придвижен по-бързо, но е бил възпрепятстван.

В момента съдът решава каква ще бъде съдбата на двамата обвиняеми.

Очаквайте подробности!

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (11)

Адвокат

12.06.2019 | 01:00
0 7

А бе чета коментарите и ми става и тъжно и смешно. Няколко охлюва завиждат на парите дето му били плащали те на Ральо за кметското място. А бе Охлюви знаете ли какви смешни пари се взимат в Общинската администрация?? Знаете ли примерно колко е заплата на Тотев??? Не нали, щото сте офлюви и не ви пука??? Вече 8 години 1500 лева взима кмета на втория по големина град в България! Управлява близо половин милион души с такава смешна заплата. Никога не бих го правил. А всички останали длъжности в Общинската администрация и кметствата се нареждат по надолу в редичката. Срамна работа! Като компютърен специалист инженер Тотев би изкарвал няколко пъти повече, отколкото, като кмет. Всеки знае че в Ай Ти сектора начинаещите почват с близо 2 бона заплата. Ральо взима под 1000 лв. на месец и на вас ви се свиди. Че той, като инженер химик в частния сектор ще взима няколко пъти повече. А бе охлюви, знаете ли че Главен архитект в Кметство има заплата от 650 лева!! Срамна работна, а на охлювите им се вижда много! Че от тая година начинаещ учител излизащ полу-неграмотен от ПУ на 22 г. започва от 920 лева нагоре, а старите учители със стаж, дето си проветряват устата пред стотина пишлегара взимат много повече от кмета на града. да не говорим за директорите, че там става страшно. Хиляди лекари взимат по пет, по десет, че и по двайсет хиляди лева заплата на месец, хиляда медицинските сестри от града протестират искайки заплатите им да започват от 1120 лева нагоре, а докъде не е ясно, а пък кметове и общински служители работят за смешни пари на народа. Никога няма да работя на тоя прост и завистлив матриал за тия пари. Ральо е тъпак, че го е правил.

Прокурор

12.06.2019 | 00:32
3 3

Няма значение за кого трябва да се грижи, това Прокуратурата не я интересува и ако е виновен трябва да е в ареста. Трябва да се следва закона. Да ама Ральо пари не е взимал реално, как така закона отсъжда че е виновен? Взел ги някакъв Делевски, ама уж парите цял ден са били у него, а не е дал и 1 стотинка на Ралев. Нещо мирише.

Васил

11.06.2019 | 19:10
13 1

Да беше само той, с мед да го намажеш, в голяма община кога ще ги подпукат??? Аршинът трябва да е един и същ!

Мнение

11.06.2019 | 18:20
16 1

Не бих му се вързал на сълзите. Типичен измамник. Сигурно в главата му е, как да си го върне.

бамааму

11.06.2019 | 18:17
6 1

пак иванчевщини

Прокурор

11.06.2019 | 18:13
18 4

Ралко ако кажеш откъде взе пари за ултра мезонета веднага те пускам.

До Пенев

11.06.2019 | 18:09
13 4

Те и братя Галеви ако ги бяха арестували на времето сега щяха да са в затвора . Ама нали тогава бяха приближени с мутрата Б.Б. , предупредиха ги и на бързо изчезнаха от картата на планетата .

24

11.06.2019 | 17:51
12 4

V aresta mu e myastoto, lipsva luksozniyat zhivot, mnogo barzo iska da izleze tam na toplo. Kato gi priberat vse problemi imali, bolni bili. Sveta voda nenapita. A prostia narod da mre,nie sme ot druga planeta..

Пенев

11.06.2019 | 17:40
10 19

Само в България го има това. Да не са доказали нищо и вече да си качен на бесилото. Пуснете човека под домашен арест поне.Но да си е при децата.Те вина нямат. Това е шибаната правосъдна система в България. Да не се забравя че има презумция за невинност Всеки е невинен до доказване на противното. А като гледам нещо доказателства липсват

ПРЕНЕБРЕГНАТ ОХЛЮФ

11.06.2019 | 17:39
27 5

"УВАЖАЕМИ" РАЛЬО МНОГО ХОРА СЕ ГРИЖАТ И ЗА ДЕЦА И БОЛНИ РОДИТЕЛИ САМО, ЧЕ ТЕ НЕ СА ОВЛАСТЕНИ КАТО ТЕБ 8 ГГ. ЗА ДА ЛАПАШ ОТ НАШИТЕ ПАРИ КОИТО ДАВАМЕ ПОД ФОРМАТА НА ДДС И ДАНЪЦИ И ТАКСИ, НИЕ СЕ ГЪРЧИМ В ГЕТАТА А НЕ ЖИВЕЕМ КАТО ТЕБ С ОРЛИТЕ В ОХОЛСТВО. СИГУРНО ДВЕТЕ АПАРТАМЕНЧЕТЕ АКО СА САМО ТЕ СА ЗА ТЕБ НЕЩАСТНИКА И БЕДНИТЕ ТИ И БОЛНИ РОДИТЕЛИ!! КОЛКО МНОГО ТРЯБВА ДА ТЕ СЪЖАЛЯВАМЕ!! ГНИИ ГНИДО МРЪСНА В ЗАТВОРА И ДАНО ТОВА ДА Е ТВОЕТО БЪДЕЩЕ, ОБИДЕН БИЛ!!!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?