Следвайте ни

Райфъла поиска свобода, съдът го отряза

Скандалният бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла настоя пред Темида да бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение, но вместо свобода – получи отказ. Това се случи на днешното съдебно заседание по емблематичното дело срещу „бандата на Червенков“, което към този момент се разглежда от Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че Райфъла е в ареста вече пета година и многократно поиска по-лека мярка, но това негово желание така и не беше уважено. Преди девет месеца той бе осъден на 13 години затвор като поръчител на покушението срещу конкурента си и собственик на частен медицински център Аргир Гяуров, както и за опожаряването на колите на бившия депутат Антоний Йорданов.

На днешното заседание Райфъла отново изтъкна, че здравословното му състояние е влошено. Това потвърди пред съда и един от докторите, който е преглеждал Червенков в софийския зандан. Според медика има опасност подсъдимият да развие сепсис, който дори може да бъде смъртоносен.

Подсъдимият поиска да бъде пуснат на свобода и разказа, че дълго време е бил прикован за болнично легло. Червенков заяви, че е търговец, а не убиец – това го знаел целият град. Освен това му предстояли още доста операции.

Въпреки натиска на защитниците и подсъдимия, магистратите не уважиха искането за налагане на по-лека мярка – Райфъла остава в ареста.

Делото продължава на 4 октомври.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?