Следвайте ни

Работниците от „Тренд Фешън Текстил“ ще си получат парите

viber icon

Всички работници, които имат да получават заплати и обезщетения от шивашката фирма „Тренд Фешън Текстил“ ЕООД, ще получат парите си на 100 процента. Условие за това е да поискат освобождаване не по взаимно съгласие, а по чл. 327 от Кодекса на труда, който визира забавяне изплащането на трудовото възнаграждение от работодател. Това заяви в Пловдив омбудсманът Мая Манолова.

Тя пристигна под тепетата на втора среща с шивачките от фалиралата фабрика край Раковски, които наскоро протестираха заради неполучени заплати за месец март. Срещата се проведе в сградата на Националния осигурителен институт /НОИ/.

На нея присъстваха шефът на НОИ Пловдив Розалия Джинева, директорът на ТД на НАП Венелин Найденов и директорът на „Инспекция по труда – Пловдив“ Атанас Чернаев.

Шивашката фабрика край Раковски, създадена с австрийски капитали през 1997 г., пусна кепенци в средата на април. Управителят Кристоф Ниц е пуснал молба за откриване на производство за обявяване в несъстоятелност в Окръжен съд в Пловдив, но процедурата не може да стартира, поради липса на важен документ, стана ясно на срещата.

Той трябва да се издаде от счетоводната къща, която обслужва дружеството, но оттам отказвали да го издадат, тъй като австрийците дължали и на тях пари.

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?