49

Ястребовски от Асеновград не се призна за виновен, разпитват над 10 свидетели

Ангел Караматев от Асеновград, който ужили пловдивчанка и родителите й с близо 40 бона, не се признава за виновен. Това стана ясно на разпоредителното заседание по делото преди минути, предаде репортер на "Марица". Така делото ще тръгне по общия ред с разпит на свидетели. Стартът ще бъде даден на 28 февруари, в 13.45 часа, когато ще се премине към разпит на първите. Представителят на държавното обвинение посочи пред "Марица", че свидетелите са над 10, включително жертвата А. Спасова и нейните родители и приятелка, която била неволно замесена в схемата. 

Дамата се запознала с измамника чрез интернет сайт за запознанства. Започнали често да си пишат, допаднали си и се влюбили един в друг. Измамникът обаче представил сюжет, който нямал нищо общо с действителността. Твърдял, че притежава охранителна фирма. Постепенно се сближил още повече с набелязаната жертва и започнали да се виждат всеки ден. При една от срещите им асеновградчанинът се похвалил, че има бизнес отношения с богат чужденец, който възнамерява да развива дейност в България. За целта трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане. Казал още, че му е необходим скъп мобилен телефон. При следващи срещи пък разказал, че трябва да събере сума от 10 000 лв. за лечение на дете на негов приятел в чужбина. Споделил с пловдивчанката, че поради срещите им е прекратил договор с клиент и че ще трябва да брои неустойка в размер на 13 бона.

Друга сюжетна линия, която умело използвал, била, че е иманяр и че за да заработи металотърсача му е необходимо определено количество злато. Пловдивчанката обаче вярвала на всяка една приказка и му предоставяла каквото той пожелае. Така в схемата се набъркали и нейните родители и близка приятелка, тъй като в случаите когато нямала пари, измамникът я карал да иска от майка си и баща си. Когато преустановил връзка, пловдивчанката се усетила, че е станала жертва на своята наивност. Сезирала компетентните органи и асеновградчанинът бил задържан.

В края на юни 38-годишният Караматев, който си спечели прозвището Ястребовски заради хитрите си маниери и роли, отново се изправи пред съда, но тогава делото бе върнато на Районната прокуратура заради нарушения в досъдебното производство и съществено противоречие в обвинителния акт. Така Караматев бе върнат отново в ареста, където е и до настоящия момент. Срещу него са повдигнати и други обвинения за измами за над 250 000 лева.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Габи

Габи

19.01.2022 | 19:22

Измамника трябва да бъде наказан, ако се докаже виновността му. Но дамата също не заслужава похвала и съчувствие. Човек трява сам да си помага и спасявя от глупостта и наивността си.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?