Следвайте ни

Яки глоби за шофьорите! Арестуваха 19 души след мащабна полицейска акция

viber icon

18 души посрещат новия месец без книжки заради неплатени глоби, съобщиха от полицията. 19 шофьори са в ареста, заради шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол в навечерието на 1 март.


Това са само част от констатираните нарушения при проверки на служителите от пловдивската полиция, която в рамките на изминалото денонощие, проведе операция по засилен контрол на водачи на МПС. 


В рамките на акцията са проверени 1771 автомобила и 2176 лица. Констатирани са 435 нарушения и са съставени 176 АУАН , а 163 са наложените глоби по фиш. 19 досъдебни производства са образувани срещу водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици. задържаните за употреба на марихуана и амфетамин са 8 души, а 32-ма са седнали зад волана пили.

От тях с алкохол над 1.2 промила са били 9 водача, докато при 23- ма дрегерът е отчел употреба до 1.2 промила. Най- високите отчетени показатели при проверките за алкохол са на територията на областта- където е установен водач от Първомай след употреба на алкохол от 2.33 промила и на водач от Хисаря с - 2.02 промила. В града най- голям брой нарушители са санкционирани на територията на Първо, Второ и Шесто районно управление, където са образувани общо 11 досъдебни производства срещу водачи, употребили алкохол и наркотични вещества. В автомобила на един от задържаните са открити акцизни стоки без изискуемия бандерол. 


От проверяващите служители на специализирани полицейски сили, пътна полиция и областната дирекция са установени и 38 броя нарушения по Закона за българските лични документи. По Закона за движение по пътищата са санкционирани 125 -мо водачи, които са направили различни нарушения, свързани с неспазване на светлинна сигнализация, пътни знаци и маркировка.

Сред проверените има и 4 лица, които са се опитали да осуетят полицейската проверка и са били санкционирани поради неизпълнение на контролен орган. 63- ма от водачите са управлявали технически неизправни автомобили. 34 са глобените шофьори, заради непоставен обезопасителен колан, а 20 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. Сред проверените е имало и 12 неправоспособни лица. В хода на проверките са съставени 176 АУАН и 163 глоби по фиш.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дебнат в уличките на баровете

дебнат в уличките на баровете

01.03.2020 | 12:42

Милиционерски тормоз, всеки знае, че за наркотици се плаща 2 бона, тези мизерници просто не са имали кеша

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?