71

Пуснаха под гаранция от 4 бона мъжа с фалшивите сертификати от Пампорово

Пловдивският съд освободи под гаранция от 4 бона 48-годишният Атанас Марчев, задържан за фалшиви сертификати в Пампорово. Магистратите отмениха домашния му арест и решиха да наложат мярката за неотклонение "парична гаранция". Определението на съда е окончателно. 

Срещу Марчев са повдигнати две обвинения във връзка с това, че в частна медицинска лаборатория на Пампорово е вкарал неверни данни в информационната система на Министерство на здравеопазването, която е  генерирала данни и са издадени удостоверения за наличие на антитела. Така е спомогнал за фалшиви сертификати на двама души.  От тях той е получил общо 600 лева, за да бъдат издадени документите. 

След анализ на доказателствата по делото Пловдивският апелативен съд прецени, че няма достатъчно данни по първия случай, че Марчев лично е въвел компютърните данни в информационната система. В тази връзка по делото не са ангажирани от прокуратурата никакви доказателства. 

Съдът обаче счита, че по второто обвинение има достатъчно доказателства. За него е предвидено наказание лишаване от свобода до пет години илиглоба до 20 бона.

Марчев не е осъждан, оказал е съдействие и се е отзовал при призоваването му от полицейските органи, както и известният му адрес на местоживеене сочат, че опасност от укриване няма. Не е с висок интензитет и опасността от извършване на престъпление от същия вид, тъй като към момента той вече не изпълнява трудови задължения в медицинската лаборатория.

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?