49
Следвайте ни

Пуснаха под гаранция чужденците, изнасяли тайни от завод "Арсенал"

viber icon

Срещу гаранция от по 10 бона излиза от ареста семейството, изнасяло тайни от завод "Арсенал". Това решиха магистратите от Апелативния съд. Те отмениха мярката им "задържане под стража", наложена от Окръжния съд. 

Магистратите приеха, че не е налице опасност от извършване на престъпление, ако тримата - баща, майка и син, бъдат освободени предвид тяхното чисто съдебно минало, установен социален статус и добри характеристични данни. По отношение на опасността от укриване съдът намери, че е с невисок интензитет и успешно би била елиминирана с мерки за неотклонение „парична гаранция“.

  Срещу мъжа и съпругата му, които са с руско гражданство, и срещу синът им, който е с литовско гражданство, са повдигнати по пет обвинения - за неправомерно осъществяване на достъп до информационна система, съдържаща информация представляваща защитена тайна; за копиране и изтриване на компютърни данни, представляващи конструктивни данни и разработки; за притежание на взривно вещество; за транспортиране на технологии с двойна употреба, представляващи конструктивни и технологични документи.

Петото обвинение е за кражба на неустановена дата и месец през 2021г. в Казанлък, когато мъжът в качеството си на длъжностно лице – ръководител направление „Кумулативни боеприпаси“ към „Арсенал“АД – Казанлък, като се е възползвал от служебното си положение, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с другите двама обвиняеми, е отнел чужди движими вещи.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво

Браво

16.12.2021 | 16:12

другари съдии! С по пет обвинения на съветските шпиони и пускане под гаранция.Колко ви платиха за тази окончателна присъда? Вие сте за затвор,защото "работите" против интересите на държавата ни!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?