Следвайте ни

Пуснаха от ареста полицейския шеф Тенчо Тенев срещу 10 бона гаранция

viber icon

Началникът на "Охранителна полиция" в Асеновград и бивш ръководител на КАТ-София  излезе от ареста, съобщиха за "Марица" от прокуратурата. Той е освободен срещу парична гаранция в размер на 10 000 лв. в петък вечерта, след като е изтекла 72-часовата мярка на задържане. 

Припомняме, че полицейският шеф в Асеновград бе закопчан с белезници в понеделник. Още на следващия ден прокуратурата го привлече като обвиняем за престъпления по служба и за притежание на незаконни боеприпаси в дома му в село Крум. 

Според държавното обвинение Тенев превишил правата си, като е избрал 2 фирми да оборудват сградата на полицията в Асеновград с видеокамери, да доставят авточасти и консумативи, както и да извършват ремонти на патрулни коли. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, а Тенев подписвал част от тях от името на същата институция.

Арестуваният шеф на "Охранителна полиция" избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ддд

ддд

17.05.2021 | 15:39

И КАК ГО ДОКАЗАХТЕ

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?