Следвайте ни

Пуснаха от ареста пловдивски охранител, свил 400 000 лв.

viber icon

Пловдивски охранител, работил в трезора на „ВИП Секюрити“ ООД, напуска ареста, след като Апелативният съд измени мярката му за неотклонение в парична гаранция. Той ще бъде освободен, когато внесе сумата от 100 000 лв., но е с наложена забрана за напускане пределите на страната. 

Срещу него бе повдигнато обвинение, че в съучастие с друг служител на фирмата – ръководител на офиса, в продължение на година и половина са крадяли пари от касетите, с които зареждали банкомати в града. Така са ощетили фирмата с 1,5 млн. лева. Освободеният под гаранция охранител признал, че е присвоил само 400 000 лв. 

Сигналът в полицията бе подаден от собственика на фирмата Атанас Симеонов след проведено вътрешно разследване за присвояване на средства. 

Апелативният съд наложи най-тежката мярка за другия обвиняем, тъй като може да се укрие при майка си, която живее и работи в Италия. Този риск произтича  от тежкото наказание предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?