Следвайте ни

Пуснаха от ареста бившата шефка на Басейнова дирекция в Пловдив

viber icon

Апелативният специализиран наказателен съд освободи от ареста бившата шефка на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева. Мярката ѝ „задържане под стража“ е изменена в „домашен арест“. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че през март Специализираният наказателен съд остави зад решетките за постоянно шефката на пловдивската Басейнова дирекция Цветелина Кънева и съучастниците й, един от които е общинският съветник от община "Марица" Георги Какалов.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел искане и получаване на подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в Пловдив.

Директорът Кънева, юрисконсултът в същата дирекция и общинският съветник в община Марица бяха задържани на 28 февруари при действия по разследването на Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на ОДМВР-Пловдив и СДВР. В същия ден в сградата на дирекцията в Пловдив се проведе масирана акция на службите. 

Установени бяха случаи, в които участниците в групата са прикривали явни нарушения, които е трябвало да бъдат санкционирани. В тази връзка планирани или започнати от служители в Басейновата дирекция проверки са били спирани от директора.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Густо, майна!

Густо, майна!

16.07.2020 | 16:24

Пак ли хвърляте прах в очите на хората с тея заглавия! Народе, отвори си очите! afera.bg Виж Баце банк! Тия ще мълчат за всичко! Защо мълчите?! Мафия!

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?